Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Városház tér

Lettország, Riga, Látnivalók

Városház tér

Riga, Lettország, Látnivalók
  • Cím: Ratslaukums, Riga, LV-1000, Lettország
  • Nyitvatartás: Megszállás Múzeuma
    10:00 - 17:00 (télen hétfőnként zárva)

A rigai Városház tér kihagyhatatlan látnivaló, feltárja előttünk az egész Lett történelmet. Közepén áll a Feketefejűek háza. Az épület a második világháborúban súlyosan megrongálódott, de 2001-ben főleg magánadományokból újjáépítették. Napjainkban itt működik az Idegenforgalmi Információs Központ. Vele szemben található a városháza. 

A téren álló lehangoló fekete épület a Megszállás Múzeuma, ahol angol, német és orosz feliratok segítségével vezetik végig a látogatót a náci és szovjet megszállás megpróbáltatásain 1940-től 1991-ig. A modern lett történelem iránt érdeklődőknek nagy élmény a kiállítás. A belépés ingyenes.

Az Akmens hídnál terül el Lett Mesterlövészek tere, középen a vörös gránitból készült emlékművel. A sokat vitatott műtárgyat eredetileg azon lövészek emlékére állították, akik a forradalomban a bolsevikok mellé álltak. Az idők során a lövészek több felé szakadtak. Voltak, akik hűek maradtak a cárhoz, mások a szabadságharchoz csatlakoztak, megint mások a vörösök mellé szegődtek. Az utóbbiakból kerültek ki azok, akik Lenin hű testőreiként szereztek hírnevet, és hírhedté váltak a Romanov család 1918. évi kivégzése miatt.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Városház tér
Riga, Lettország
Copyright: Sergey Vladimirov   Forrás: flickr

Rigai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!